Na vrh

Godišnjica Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vogošća”

U Sali Općinskog vijeća Vogošća 3.marta okupili su se članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vogošća” sa svojim gostima kako bi obilježili godišnjicu svog osnivanja. Ovo društvo je prvobitno osnovano 1977.godine da bi početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu prestalo sa radom. Rad su obnovili 2014.godine i od tada predstavljaju značajan činilac u sistemu zaštite i spašavanja na području općine Vogošća.

U rekapitulaciji do sada urađenog podsjetili su na dosadašnje rezultate, ali i na teškoće sa kojima su se susreli pa su iskoristili priliku da se zahvale institucijama i pojedincima uz čiju su pomoć te poteškoće prevazilazili.

Govoreći na ovoj svečanosti općinski načelnik Edin Smajić je istakao da u Vogošći ima mnogo razloga zbog kojih je ponosan što je načelnik ove općine, a jedan od tih razloga je sigurno i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Vogošća“. Poželio im je mnogo sreće u budućem radu.

Općina vogošća je, putem Službe za civilnu zaštitu i ovom prilikom obezbijedila dio opreme koji će olakšati rad na terenu ovom udruženju.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana