Na vrh

Građani već siju na dodijeljenoj zemlji


Općina Vogošća je u petak dodijela općinsko zemljište građanima kako bi bilo stavljeno u funkciju poljoprivredne proizvodnje. Dodijeljeno je ukupno 25 dunuma općinskog zemljišta na 37 lokacija. Od toga su 22 lokacije na području Rosulja, a na području Gornje Jošanice 15 lokacija. Veličina dodijeljenih parcela kreće se od 200 kvadratnih metara pa naviše.

Važno je naglasiti da su svi građani koji su aplicirali po ovom javnom pozivu i ostvarili pravo da dobiju zemljište na korištenje u svrhu poljoprivredne proizvodnje. Zemljište su dobili u stanju pripremljenom za sjetvu, odnosno uzorano i isfrezano.

U subotu je izvršena i podjela sadnog materijala tako da su mnogi od građana koji su ostvarili to pravo tokom vikenda već počeli da siju na odobrenim parcelama. Sa RTV Vogošća smo obišli naše sugrađane koje smo zatekli na dodijeljenim parcelama i svu si izrazili zahvalnost i zadovoljstvo činjenicom da su korisnici ovog projekta. Pored toga iskazali su i želju da ovaj projekat ne bude aktivan samo u vrijeme korone nego i kasnije.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana