Na vrh

Instaliran prvi punjač za električne automobile u Vogošći

Danas (24.11.2020.godine) je zvanično pušten u rad prvi punjač za električne automobile u Vogošći. Ovaj punjač je Općina Vogošća instalirala na lokalitetu Sportske dvorane Amel Bečković u Vogošći, sa bočne strane prema OŠ „Zahid Baručija“ i na taj način se uvrstila u red rijetkih lokalnih zajednica u kojima se mogu puniti električni automobili.

Radi se o punjaču poznatog njemačkog i svjetskog proizvođača Hager, model XEV253S7035 maximalne snage punjenja od 22kW. Punjač posjeduje zaštitom od mehaničkih oštećenja IK10 – kao pouzdano i kvalitetno otporno na klimatske promjene.

Električna mobilnost postaje sve prisutnija iskazana kroz napore autoindustrije da kreira što bolja i autonomnija vozila na električni pogon, ali i napore javnog i privatnog sektora ka kreiranju mreže infrastrukture za električnu mobilnost. Općina Vogošća ovim projektom želi biti u korak sa svjetskim tokovima autoindustrije, putovanja ali i turizma, s obzirom da sve veći broj turista u BiH dolazi električnim vozilima.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 6.439,76 KM sa PDV-om, a radove su izvodile i nabavku opreme realizovale firme  Sela d.o.o. Sarajevo i Hager d.o.o. Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana