Na vrh

IZGRADNJA DISTRIBUTIVNE GASNE MREŽE U MJESNIM ZAJEDNICAMA VOGOŠĆA I I BLAGOVAC

Danas su predstavnici Općine Vogošća sa predstavnicima Sarajevogasa obišli lokaciju na području MZ Vogošća I, na kojoj radnici firme «HIK-NET» iz Semizovca izvode radove na izgradnji distributivne gasne mreže.

«Nalazimo se u ulici Donja Jošanica II gdje se izvode građevinski i mašinski radovi na izgradnji distributivne gasne mreže u dužini od 580 metara. Pored ove lokacije izvodit će se radovi i u MZ Blagovac, na izgradnji distributivne gasne mreže u ulici Blagovac IV u dužini od 370 metara. Vrijednost  projekta je oko 93.000 KM. Sredstva je obezbjedila Općina Vogošća» rekla je Emira Branković šefica Odsjeka za komunalne poslove.

Jasmin Bandić, inžinjer za izgradnju i održavanje gasnih mreža u Sarajevogasu je istakao da je do sada od planiranih 580 m postavljeno oko 300 m. Projektom je planirano da se priključi oko 70 domaćinstava koji će koristiti gas.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je oko 60 dana u zavisnosti od vremenskih prilika.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana