Na vrh

Izgradnja pješačkih staza i parking prostora u Vogošći

Radnici firme “AME” iz Breze u dijelu ulica Spasoja Blagovčanina, Akifa ef. Biserovića i Vogošćanskih odreda  izvode radove na izgradnji pješačkih staza i parking prostora. Danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i saradnici obišli lokaciju gdje se izvode radovi.

“Radovi se izvode na uređenju pješačkih staza i  parking prostora u centralnom dijelu MZ Vogošća II. Na dijelu od semafora u ul. Akifa ef. Biserovića, Spasoja Blagovačanina i Vogošćanskih odreda biće uspostvljen kvalitetan saobraćaj za pješake. Vrijednost ovih radova je preko 200 000 KM. Ovim projektom je planirana izgradnja i rekonstrukcija trotoara  u navedenim ulicama u dužini od 600 m, sa rekonstrukcijom parking prostora u ul. Spasoja Blagovčanina površine 280 m2” naveo je načelnik Smajić.

Prema riječima predsjednika Savjeta MZ Vogošća II Mevludina Alića “ ulica Spasoja Blagovčanina je jedna od najprometnijih ulica na području urbanog dijela općine Vogošća kada je u potanju automobilski i pješački saobraćaj. Na zahtjev velikog broja građana sa ovog područja Savjet mjesne zajednice Vogošća II je predložio ovaj projekat za realizaciju kroz Program prioritetnih projekata komunalne infrastrukture za 2016. godinu, jer će izgradnjom pješačkih staza u velikoj mjeri biti osiguran put do škola, vrtića i autobuskih stajališta”.

Po okončanju ovih radova, za koje su sredstva obezbijedili Općina Vogošća i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, građanima će biti omogućeno lakše kretnje u blizini gradske pijace, prilaz centralnom autobuskom stajalištu, ali  omogućen i veći broj parkng prostora kojima se, djelimično, rješava i  problem  saobraćaja u mirovanju.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana