Na vrh

Izgradnja separatne kanalizacije u naselju Hotonj IV, MZ Hotonj

Radnici firme “Hidrom” iz Vogošće su počeli sa izvođenjem radova na izgradnji kišne i fekalne, primarne i sekundarne kanalizacije u naselju Hotnj IV, MZ Hotonj. Danas je Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ Hotonj obišao lokaciju gdje se izvode radovi.

“Ovo je već dugo najavljivani projekat izgradnje kanalizacionog sistema Hotonj IV. Kroz Okvirni sporazum smo dobili izvođača radova za ovaj projekat vrijednosti oko 1 700 000 KM. Počeli su radovi od recipijenta, kolektorskog voda koji ide prema Vogošći. Do sada su obezbjeđena sredstva u iznosu od 500 000 KM, za izgradnju 1 800 m cijevi, kao i uređenje i zaštitu potoka koji se nalazi u blizini trase izvođenja radova. U narednim fazama po obezbjeđenju sredstava nastavit će se sa izgradnjom ovog sistema koji podrazumjeva i sekundarnu mrežu sa priključcima za oko 200 domaćinstava. Ovom prilikom bih se zahvalio Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Srajevo, Fondu za zaštitu okoliša FBiH kao i Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo na pomoći i podršci koju pružaju, “rekao je načelnik Smajić.

Medžid Hasković, predsjednika Savjeta MZ Hotonj i građani koji su bili prisutni nisu krili zadovoljstvo zbog izvođenja radova, jer kako isticu, realizacijom ovog projekta biće podignut kvalitet življenja na ovom lokalitetu MZ Hotonj.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana