Na vrh

Izložba Dejana Slavuljice na “Vogošćanskim danima 2022”

Danas (20.06.2022.godine) će u okviru manifestacije “Vogošćanski dani 2022) biti otvorena izložba radova Dejana Slavuljice, našeg sugrađanina.
Inače, Rođen u Tuzli 1976, Slavuljica je osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, nakon čega upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za grafički dizajn i završava je kao student generacije. Nakon završenog studija radi samostalno kao freelance dizajner te upisuje postdiplomski studij. Projekti ga sve češće upućuju i vezuju za agenciju Fabrika iz Sarajeva, za koju se profesionalno i vezuje u narednom periodu. Početkom ljetnog semestra 2013. prelazi na Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu kao asistent na predmetima Uvod u grafički dizajn I i II i Grafika knjige, kod prof. mr. Amre Zulfikarpašić.
 
Izlagao je na nekoliko samostalnih i velikom broju kolektivnih izložbi – u rodnom gradu, državi i inostranstvu. I pored toga što je diplomom dizajner, radovi koje je izlagao bili su i crteži, skulpture, slike, fotografije i drugi oblici likovnog izraza.
Izložba će biti postavljena u foajeu ispred Kino sale JU KSC Vogošća, a otvaranje je planirano za ponedjeljak 20.06.2022.godine u 17 sati.
Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana