Na vrh

Izmjena režima saobraćaja zbog asfaltiranja kružnog toka kod hotela „Sunce“

Radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela „Sunce“ u Vogošći na magistralnoj saobraćajnici M18 ulaze u svoju završnu fazu. U subotu 28.11.2020.godine firma „Bosman“ d.o.o. počinje na ovom lokalitetu sa postavljanjem habajućeg sloja asfalta.

Zbog ovih radova biće izmjenjen režim saobraćaja na ovoj dionici. U subotu od 7 sati, tokom izvođenja radova, putnička vozila će se preusmjeravati iz smjera Jošanice na lokalnu cestu u ulicu Braće Kršo – Jošanička ulica – Magistralna cestra M18. Iz smjera Sarajeva u Jošaničku ulicu – Braće Kršo – Magistralna cesta M18. Saobraćaj će se odvijati dvosmjerno. Teretni promet će se obustaviti na ulazu u Vogošću i preusmjeriti na magistralnu cestu M17 Jošanica 1 – Stup 1 (preko Rajlovca) kao i na Sarajevsku obilaznicu. Autobusi koji prometuju na linijama Sarajevo Centar – Vogošća – Sarajevo će prometovati bez zastoja redovnom linijom, dok će ostale autobusne linije iz smjera Sarajeva biti preusmjerene na Magistralnu cestu M17 Jošanica 1 – stup 1 (preko Rajlovca).

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju kružnog toka iznosi 550.000,00 KM, a finansiraju se sredstvima JP Ceste Federacije BiH.

Radovi podrazumjevaju široki otkop, ugradnju tampona za ojačanje podtla, izradu kolektora i slivnika za oborinsku odvodnju, izgradnju rasvjete, postavljanje ivičnjaka, izgradnju trotoara i ugradnju asfalta u tri sloja ukupne debljine 18 centimetara.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši „Trasa“ d.o.o. Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana