Na vrh

IZVODE SE ZAVRŠNI RADOVI NA UTOPLJAVANJU ZGRADE OŠ „IZET ŠABIĆ“ IZ HOTONJA

U okviru “Projekta energetska efikasnost za BiH”, koji u Federaciji Bosne i Hercegovine implementira Ministarstvo prostornog uređenja FBiH, putem kreditnih sredstava Svjetske banke, zahvaljujući mjerama energijske efikasnosti, privode se kraju radovi na utopljavanju OŠ „Izet Šabić“ u Hotonju. Finansijska vrijednost projekta utopljavanja u ovoj školi iznosi preko 350.000 KM.Danas je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao ovu školu. Direktor škole Suad Tupković je izvjestio načelnika o implementaciji radova na objektu koji su podrazumijevali zamjenu prozora, ugradnju termo fasade, sanaciju krova, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu postojeće LED rasvjete, ugradnju sigurnosnih ventila i zamjena radijatora i cijevi gdje je potrebno.

Također je upoznao načelnika Smajića da se broj učenika iz godine u godinu povecava i da imaju potrebu za proširenjem odnosno novim učionicama.

Načelnik Smajić je izrazio spremnost da putem resorne službe poduzme sve što je potrebno kako bi se izgradile neophodne učionice. Također je najavio i pomoć u izgradnji velikog sportskog igrališta nakon što se okončaju imovinsko-pravni odnosi.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana