Na vrh

Izvođač uveden u posao na rekonstrukciji dijela ulice Vogošćanskih odreda

Danas (17.06.2020.godine) je izvođač radova uveden u posao na rekonstrukciji dijela Ulice Vogošćanskih odreda u ukupnoj dužini od 450m. Izvođač radova je firma  “AME” d.o.o. Breza, a na osnovu Ugovora potpisanog 01.06.2020.godine.

Ugovor je zaključen na osnovu zajedničke nabavke između Općine Vogošća i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji su i potpisinici ovog tripartitnog ugovora zajedno sa izvođačem radova, firmom “AME” d.o.o. Breza.

Radovi podrazumjevaju rekonstrukciju saobraćajnice u Ulici Vogošćanskih odreda od raskrsnice sa ulicom Spasoja Blagovčanina pa do mezarja Bradići. Izvesti će se radovi na uklanjanju oštećenog asfalta, sanaciji postojećih i izgradnji novih slivnika za oborinske vode, zamjeni podtla, ugradnji tampona, pješačke staze, ivičnjaka i asfaltiranja.  Saobraćajnica je široka dvije kolovozne trake uz traku za podužno parkiranje ukupne širine 7,6 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,6 metara. Kolovozna konstrukcija se sastoji od 40 centimetara tampona, 9 centimetara nosivog sloja asfalta i 4 centimetra habajućeg sloja asfalta. Realizacijom ovog projekta u cjelosti će biti završena rekonstrukcija ulice Vogošćanskih odreda.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 325.260,00 KM, a finansiraju se sredstvima  Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve KS.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana