Na vrh

KAKO UNAPRIJEDITI KOMUNIKACIJU IZMEĐU JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE I ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

Savez općina i gradova FBiH u okviru projekta “Podrška razvoju uslužno orjentisane lokalne samouprave u FBiH” čije aktivnosti se naslanjaju na projekar ReLOaD, izradio je studiju “Potencijalni oblici poboljšanja saradnje između jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva kroz korištenje informaciono-komunikacijsko-tehnološkog rješenja”. Ovaj projekat je predstavljen u Općini Vogošća, kako bi navedena rješenja u studiji bila provedena.

“Došli su da procijene u kojoj mjeri je razvijena komunikacija između Općine Vogošća kao lokalne zajednice i organizacija civilnog društva koja djeluju na području općine Vogošća. Drago mi je da su organizacije koje su prisustvovale sastanku izrazile veliko zadovoljstvo stepenom komuniciranja između njih i Općine Vogošća. Na sasatanku se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja te komunikacije uz pomoć tehničkih, tehnoloških  zahvata u informacionim procesima. Postoji ideja o izradi internetske platforme koja bi omogućavala da u realnom vremenu i lokalna zajednica i organizacije civilnog društva komuniciraju i ostavruju zajednio neke projekte. To može biti dobra polazna osnova da se dođe do nekih rješenja za poboljšanje komunikacije” istakao je Amir Misirlić, šef odsjeka za integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti..

Savez planira kroz razgovore sa predstavnicima civilnog društva u partnerskim odnosima sa Općinom Vogošća na projektu RELOaD i drugim ciljanim grupama osigura kvalitetne povratne informacije.

Lidija Sejdinović, Udruženje za edukaciju djece „Pričalice“ je pohvalila komunikaciju između Općine Vogošća i nevladinog sektora koja je veoma dobra.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza općina i gradova FBiH, predstavnici Općine Vogošća i organizacija civilnog društva.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana