Na vrh

Kišne padavine prouzrokovale probleme na području općine Vogošća

Obilne kišne padavine koje su pogodile Vogošću jučer u poslijepodnevnim satima, prouzrokovale su mnogo problema građanima.  Služba civilne zaštite Općine Vogošća imala je dosta intervencija. Najviše problema bilo je u Mjesnoj zajednici Vogošća I. U naselju Uglješići pokrenuto je i manje klizište u blizini ranije saniranih Uglješići I i Uglješići III. Klizište ne ugrožava kuće, ali je u opsanosti put koji vodi kroz ovo naselje. Po preporuci koordinatora za klizišta u KS mjesto je ograđeno, a u narednom periodu će se odlučiti koliki je rizik za stanovništvo  pokretanje tla na ovom mjestu.

U ulici Ahmeda Rizve kod broja 1 jučer Civilna zaštita je intervenisala odmah u poslijepodnevnim satima jer je zbog velike količine vode na cesti kratko bio u prekidu i saobrćaj na ulazu u ovu ulicu. Prokopani su kanali koji su usmjerili vodu u rijeku Vogošću, ali na cesti su ostali mulj i blato.

Civilna zaštita Općine Vogošća konstantno prati situaciju na terenu kako ne bi bilo većih posljedica po stanovništvo i njihovu imovinu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana