Na vrh

Konstituirano Općinsko vijeće Vogošća

Danas je održana prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Vogošća u novoizabranom sazivu. U skladu sa odredbama Statuta Općine i Poslovnika o radu Općinskog vijeća, sjednicu je vodio dosadašnji predsjedavajući Vijeća Esad Piknjač. Ovoj sjednici su prisustvovali i predstavnici Općinske izborne komisije Vogošća.

Prije polaganja svečane izjave vijećnicima su uručena uvjerenja CIK-a o dodjeli mandata vijećnika u Općinskom vijeću Vogošća.

Načelnik Smajić i dosadašnji predsjadavajući Piknjač su čestitali vijećnicima na osvojenim mandatima i zaželjeli im uspješan rad zajedno sa izvršnom općinskom vlašću u interesu i za doborobit građana općine Vogošća.

Podsjećamo, na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, održanim 2. oktobra 2016. godine, u Općinsko vijeće Vogošća izabrano je 25 vijećnika iz šest političkih partija. Stranka demokratske akcije je dobila dvanaest mandata, Demokratska fronta pet, Socijaldemokratska partija BiH tri, Savez za bolju budućnost – Fahrudin Radončić tri, dok su Socijaldemokratska unija BiH i Bosanskohercegovačka patriotska stranka – Sefer Halilović  dobili po jedan mandat.

U novi saziv Općinskog vijeća Vogošća su izabrani: iz SDA Sabiha Salčin, Amra Hasagić, Bego Selimović, Almedin Mehić, Migdad Hasanović, Nihad Hadžić, Jasmin Handžić, Haris Fazlić, Elvir Kituša, Sead Kerla, Edin Hasanović i Muhamed Softić; iz DF Ilijaz Pilav,  Avdo Gljiva, Eno Gljiva, Nijaz Štitkovac i Senad Hasanović; iz SBB Tarik Curić, Adila Musić i Bekir Đedović; iz SDP Fuad Abaspahić, Bakir Crvenjak i Munib Sivac; iz SDU Alija Gluhović i iz BPS Suvad Bajrović.

Na konstituirajućoj sjednici većinom glasova za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vogošća izabran je Tarik Curić, a za zamjenike predsjedavajućeg Vijeća Amra Hasagić i Nihad Hadžić.

Na ovoj sjednici je izabrana i Komisija za izbor i imenovanja u sastavu: Jasmin Handžić, predsjednik i članovi Alija Gluhović, Nihad Hadžić, Ilijaz Pilav i Haris Fazlić. Pored ove komisije na sjednici su izabrani predsjednici i članovi Komisije za Statut i propise Općinskog vijeća i Komisije za budžet i finansije Općinskog vijeća.

Jedno je sigurno, pred novoizabranim vijećnicima mnogo je posla i zadataka kako bi opravdali povjerenje građana koji su ih na Lokalnim izborima i izabrali.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana