Na vrh

KOŠARKAŠKA A1 LIGA: VOGOŠĆA OSTVARILA 4 POBJEDE UZ 5 PORAZA

Košarkaši Vogošće prvi dio sezone u A1 ligi grupa Jug odigrali su odlično. Igrači Ermina Kahrimana na zimsku pauzu idu kao šestoplasirana ekipa. KK Vogošća u ovu sezonu ušao je bez pojačanja. Iako je akcenat je bio da se na igračima iz omladinskog pogona, na kraju uprava može biti zadovoljna ostvarenim rezultatima.

Vogošća je sezonu počela sa pobjedom u dvorani „Amel Bečković“ protiv Gena rezultatom 84:74. Prvo gostovanje i prvi poraz košarkaši Vogošće doživjeli su u 2.kolu od Konjica rezultatom 76:56. U zanimljivoj utakmici 3.kola Vogošće je kod kuće savladala Igman Burch rezultatom 72:67, a prvu gostujuću pobjedu je ostvarila protiv Kaknja 84:78. Uslijedio je loš niz za naše košarkaše. Dva domaća poraza, od Radničkog (74:90) i od Bošnjaka (49:65) i od Turbine u Jablanici 95:87. Seriju poraza Vogošćani su prekinuli u 8.kolu. Pred domaćom publikom odigrali su odlično protiv Realway-a i zsaluženo ostvarili pobjedu rezultatom 94:67. Prije svega umor, ali i povrede Sijerčića i Bačvića uticalo je na poraz od Sparsa u zadnjoj utakmici prvog dijela sezone prije 3 dana. Završenim devetim kolom spuštena zavjesa na jesenji dio sezone košarkaške A1 lige. U devet odigranih utakmica trener Ermin Kahriman kad god se ukazala prilika dao je šansu mladim košarkašima koji se žele nametnuti igrom i pokazati da klub u narednom periodu može računati na njih.

KK Vogošća je ispunila svoj cilj, a to je sredina tabele i ako se ukaže prilika plasman u Play Off. U izmjenjenim prepozicimaja takmičenja u košarkaškoj A1 ligi Vogošćani zauzimaju šesto mjesto na tabeli sa 13 osvojenih bodova, 4 pobjede i 5 poraza. Jesenji prvak je ekipa Turbine koja ima svih 8 pobjeda sa 16 osvojenih bodova.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana