Na vrh

Krizni štab Općine Vogošća: Nema mjesta za paniku, ali ni za opuštanje

U skladu sa trenutnim stanjem kada je u pitanju širenje koronavirusa u Bosni i Hercegovini postojeći Štab civilne zaštite Vogošća preimenovan je u Krizni štab, a za zamjenika komandanta Kriznog štaba imenovan je doktor Almir Pašagić, direktor Doma zdravlja Vogošća. Na svom prvom sastanku Krizni štab je informisan  od predstavnika Doma zdravlja o trenutnoj situaciji kada je Vogošća u pitanju. Ohrabruje činjenica da niko od osoba koje su se prijavila u Dom zdravlja da dolaze iz područja koja su žarišta pandemije do sada nije pokazao nikakve simptome koji bi ukazivali na to da su zaraženi koronavirusom.

Zaključeno je da nema mjesta panici, ali sigurno ima još manje mjesta opuštanju i da se ovom problemu mora pristupiti krajnje ozbiljno uz poštovanje preporučenih mjera zaštite, kao i uz uvođenje nekih novih.

Poseban značaj je dat pravovremenom i pouzdanom informisanju građana kako bi se spriječilo širenje dezinformacija. U tom smislu će putem RTV Vogošća i dostupnih portala fokusiranih na Vogošću na dnevnoj bazi biti prezentirane sve relevantne informacije koje mogu pomoći građanima da organizuju svoj život u situaciji prirodne nesreće.

U narednih 48 sati biće kontaktirane sve institucije od značaja u Vogošći kako bi se prikupili podaci o aktivnostima koje su te institucije poduzele, ali i da bi se utvrdio stepen njihove opremljenosti i pristupilo nabavci nedostajućih materijalno – tehničkih sredstava.

Takođe će biti izmjenjen i režim rada u zgradi Općine Vogošća kako bi se i na taj način spriječilo širenje zaraze. O konkretnim mjerama koje će biti poduzete u tom pogledu građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana