Na vrh

KS: Od juče se i građani KS bez zdravstvenog osiguranja mogu prijaviti za vakcinaciju

Vlada Kantona Sarajevo je ranije naložila da se omogući prijava za vakcinaciju i građanima koji nemaju zdravstveno osiguranje, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS je to juče i uradio.
Svi koji nemaju zdravstveno osiguranje će moći da se prijave na ovom linku: https://evakcina-registracija- neosigurani.ezoblak.ba/
Kao i kod prethodne aplikacije sam proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka, tokom kojih će stanovnici Kantona Sarajevo koji nisu osiguranici Zavoda, popuniti i dostaviti tražene podatke.
Po okončanju procesa, svaki registrovani korisnik će dobiti potvrdu registracije, a tačnost podataka o prebivalištu će biti provjerena prije upisa u konačni registar.
Ova aplikacija je, kao i prethodna, namijenjena isključivo stanovnicima Kantona Sarajevo.
Podsjećamo da prioritet prilikom vakcinacije imaju starije osobe, prvo one koje imaju više od 75 godina, a zatim i osobe starosti od 65 do 75 godina.
Da bi ovim kategorijama stanovništva olakšali prijavljivanje, spiskovi sa njihovim imenima proslijeđeni svim ambulantama porodične medicine i oni će u narednom periodu biti pozivani telefonom i pojedinačno pitani da li se žele vakcinisati.
Nakon njih, vakcinisat će i osobe sa hroničnim bolestima, a iz Zavoda su saopštili i da nije važan redoslijed prijave na aplikaciju e-vakcina, nego utvrđena lista prioriteta.
(Članak je preuzet sa web portala Vlade Kantona Sarajevo)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana