Na vrh

Lejla Omerović bez greške na takmičenju iz matematike

U sklopu kalendara takmičenja za školsku 2019./2020.godinu 05.03.2020.godine održano je općinsko takmičenje iz matematike za učenike vogošćanskih osnovnih škola. Takmičenje je  održano u Velikoj Sali Općine Vogošća, a učenici su se takmičili u kategoriji sedmih, osmih i devetih razreda.

Kod osmih razreda prva je bila Mujić Adna iz OŠ “Mirsad Prnjavorac”, drugi Islamović Malik iz OŠ “Izet Šabić”, te treći Bećirević Ramiz iz OŠ “Zahid Baručija”. U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojio je Avdibašić Bilal iz OŠ “Izet Šabić”, drugo Dizdarević Lamija iz OŠ “Mirsad Prnjavorac” I treće Džaferagić Emina iz OŠ “Izet Šabić”. Kada je u pitanju kategorija devetih razreda Lejla Omerović iz OŠ “Mirsad Prnjavorac” je bila najuspješnija. Ona je osvojila maksimalan broj bodova. Drugo mjesto je pripalo Helač Hani iz OŠ “Izet Šabić”, a treće Kapo Muhamedu iz OŠ “Zajko Delić”.

Ovih devet učenika će predstavljati općinu Vogošća na kantonalnom takmičenju iz matematike. Mladim matematičarima čestitamo i želimo im uspjeh na narednim takmičenjima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana