Na vrh

Mala svečanost za veliku radost


Danas (15.05.2020.godine) je u Vogošći svečano otvoreno novo polazno autobusko stajalište, moderno opremljeno i locirano tako da pruža maksimalnu sigurnost korisnicima i sve potrebne uslove autoprevoznicima. Stajalište su otvorili Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adi Kalem, Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i generalni direktor autoprevoznika „Centrotrans Eurolines“ Safudin Čengić.

Polazno autobusko stajalište izgrađeno je u ulici Braće Kršo. Vrijednost ovog projekta je nešto preko 600.000,00 KM, od čega je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo obezbjedilo 450.000,00 KM, a ostatak Općina Vogošća.

Govoreći o značaju ovog projekta Načelnik Smajić je podsjetio kako se radi o projektu koji je u razvojne planove uvršten još prije više decenija, ali da su tek sada, zahvaljujući koordiniranim aktivnostima Općine Vogošća i Kantona Sarajevo u posljednjih nekoliko godina, stvoreni uslovi da se ovaj projekat i realizuje. Istakao je kako ja ovo mala svečanost za veliku radost građana Vogoše i da je posebna simbolika da se ovo stajalište pušta u funkciju baš na dan kada je u Kantonu Sarajevo ponovo krenuo javni prevoz.

Istakao je kako je odavno uočeno da je za Vogošću neophodno da ima jednu takvu polaznu stanicu kako bi se izbjeglo da dugotrajno zadržavanje autobusa na prolaznim stanicama koje je dodatno opterećivalo ionako gust saobraćaj na području Vogošće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana