Na vrh

Malonogometni turnir “Vogošća 2018”, prve utakmice se igraju 27. i 28.januara

Tradicionalni malonogometni turnir u povodu Dana reintegracije Općine Vogošća, ove godine će obilježiti jubilej – 20 godina postojanja. Organizacioni odbor već je pokrenuo aktivnosti da Turnir bude još jedan kvalitetan doprinos sjećanju na povratak u Vogošću i najbolje sinove naše zemlje.

Prijave za „Vogošću 2018“, ekipe koje su pozvane mogu izvršiti do 22. januara a dva dana poslije biće izvršeno žrijebanje grupa i parova. Prve utakmice se već igraju 27. i 28. januara u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“.

Prema riječima Emira Dragolja, predsjednika Organizacionog odbora Turnira, ove godine i u povodu jubileja postojanja urađen je Bilten u kojem se mogu vidjeti ekipe pobjednice svih dosadašnjih Turnira. Stavljena je u funkciju i web stranica www.turnirvogosca.ba koja također podsjeća na pojedince i ekipe koji su učestvovali u organizaciji i takmičarskom dijelu ovog tradicionalnog sportskog segmenta u našoj lokalnoj zajednici. Treba reći da je Turnir pozivnog karaktera i da su pored ekipa iz Vogošće pozvane i četiri iz Ilijaša.

Završnica Malonogometnog turnira „Vogošća 2018“ biće odigrana na sam Dan reintegracije, 23. februara. Za najbolje pojedince i ekipe su pripremljena priznanja, koja su obezbijedili organizatori Turnira, JOB Unija veterana Vogošća i Općina Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana