Na vrh

Ministar Garibija posjetio Općinu Vogošća

Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima, u petak 09.08.2019.godine primio je Ministra za rad i socijalnu politiku Kantona Sarajevo Malika Garibiju.

Sastanak je bio radni i Općinski načelnik je Ministra upoznao sa projektima socijalne zaštite koje Općina Vogošća provodi sa svojim ograničenim kapacitetima naglasivši kako, bez obzira na činjenicu da je socijalna zaštita najvećim dijelom u nadležnosti kantonalnog nivoa vlasti, građani riješavanje svojih problema prioritetno očekuju od lokalne zajednice. Zato je ovakve sastanke ocijenio potrebnim kako bi se sinhronizirale aktivnosti na projektima socijalne zaštite na svim nivoima. Stoga je i izrazio zahvalnost Ministru garibiji na spremnosti da posjeti Općinu Vogošća i da se zajednički djeluje na projektima koji bi unaprijedili oblast socijalne zaštite.

Razgovaralo se i o drugim aktuelnim projektima na području općine Vogošća kao i o prioritetnim projektima ove lokalne zajednice.

Ministar je, prije sastanka sa Načelnikom Smajićem boravio u radnoj posjeti Centru za socijalni rad Vogošća. Tamo je sa uposlenicima Centra razgovarao o mogućnostima za unapređenje rada ovog centra kako bi korisnici usluga ove ustanove bili što zadovoljniji.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana