Na vrh

MINISTAR HADŽIAHMETOVIĆ ZAKLJUČIO SPORAZUME SA OPĆINAMA ILIDŽA, ILIJAŠ I VOGOŠĆA O REALIZACIJI PROJEKATA VODOSNABDIJEVANJA I ODVODNJE OTPADNIH VODA

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović zaključio je danas sporazume sa općinama Ilidža, Ilijaš i Vogošća, te Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.Na području navedenih općina predviđena je realizacija 19 projekata, od čega će po šest biti implementirano na Ilidži i u Ilijašu, te sedam u Vogošći.Za ponedjeljak, 24. maja ove godine, zakazano je potpisivanje ovih sporazuma sa općinama Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, a za utorak, 25. maja, sa općinama Hadžići, Stari Grad i Trnovo, i to sve u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.
Programom utroška sredstava Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliš KS za objekte vodosnabdijevanja i odvodnju otpadnih voda u 2021. godini planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 6.005.518 KM.Navedena sredstva namijenjena su za realizaciju ukupno 30 projekata ove vrste, i to na području svih devet općina Kantona Sarajevo.Prema odredbama ovih sporazuma obaveza svake od općina je da pripremi sve saglasnosti i odobrenja za građenje, provede postupak javne nabavke, te ugovori izvođenje radova.Sporazumima je predviđeno i da stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova u okviru svih ovih projekata provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
/preuzeto sa vlada.ks.gov.ba/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana