Na vrh

Ministarstvo kulutre i sporta sufinansira gradnju atletske staze

Općina Vogošća je 30.12.2019.godine potpisala Ugovor sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo po kojem će pomenuto Ministarstvo iz Budžeta za 2019.godinu sufinansirati izgradnju atletske staze na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći sa 150.000,00 KM. Sporazum su potpisali Općinski načelnik Edin Smajić u ime Općine Vogošća i Ministar Mirvad Kurić u ime Ministarstva kulture i sporta.

Načelnik Smajić se zahvalio na ovoj podršci i istakao kako se atletika posljednjih godina u Vogošći ubrzano razvija i kako je ovo način da ovaj bazni sport dobije uslove kakve zaslužuje.

Odobrena sredstva su dostatna za realizaciju prve faze projekta, izgradnje dijela staze od 400 metara pokrivene tartanom. Inače, u Općini Vogošća postoji urađen i revidiran kompletan projekat za izgradnju svih potrebnih atletskih sadržaja na stadionu „Hakija Mršo“. Ovaj projekat je vrijedan 600.000,00 KM i Općinski načelnik je izrazio uvjerenje kako će i u narednim godinama nadležno ministarstvo podržati sljedeće faze projekta kako bi atletika u Vogošći dobila bolje uslove za rad, a grad Sarajevo još jedan moderan atletski stadion koji ispunjava standarde za sve vrste takmičenja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana