Na vrh

Ministarstvo saobraćaja opredjeljeno za značajniju podršku Vogošći

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adi Kalem, zajedno sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem posjetio je danas Općinu Vogošća. Razgovaralo se o aktuelnim projektima iz oblasti saobraćaja koji se implementiraju na području općine Vogošća kao i o projektima koje tek treba pokrenuti.

Još jednom je istaknuto kako je Prva transverzala nulti prioritet, a bilo je i govora o ubrzanoj proceduri izrade projekta za izmještanje primarnog gasnog cjevovoda koji je trenutno u koliziji sa trasom Prve transverzale.

Razgovaralo se i o izgradnji i rekonstrukciji lokalnih puteva, izgradnji raskrsnica sa kružnim tokom, te o obezbjeđivanju nedostajućih sredstava kako bi se izgradnja mosta u Novoj industrijskoj zoni okončala ovog ljeta.

Tema ovih razgovora bila je i izgradnja Trga Branilaca Vogošće, te višenamjenskog objekta u kojem bi, između ostalog bio riješen saobraćaj u mirovanju. U razgovorima je dotaknuto i pitanje nove autobuske stanice za koju će Ministarstvo u veoma kratkom roku izdati sve neophodne dozvole i koje će biti stavljeno u funkciju kada ponovo proradi javni gradski saobraćaj.

Ministar Kalem je, sa svoje strane izrazio spremnost da se pomenuti projekti podrže i istakao kako ne treba sumnjati da postoji spremnost da se i dalje razvija saobraćajna infrastruktura u Vogošći.

Općinski načelnik Edin Smajić, kao domaćin ovog susreta, rekao je kako imponuje spremnost Ministarstva saobraćaja da u kontinuitetu podržava saobraćajne projekte u Vogošći i što pokazuje razumjevanje za strateško opredjeljenje Vogošće da su saobraćaj i transport ključni pokretači svakog budućeg razvoja Vogošće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana