Na vrh

MNK SAJMIR TIHOVIĆI OSVAJAČ MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2021“

MNK Sajmir Tihovići je u finalnoj utakmici Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2021“ rezultatom 4:1 savladao ekipu Orahov Brijeg ZAMM MC. Igrači Sajmira su preko Bajre Spahića u 7-oj minuti došli do vodstva. U finišu prvog dijela na 2:0 povisio je Sabahudin Petak. U nastavku isti igrač je pogodio za 3:0. U 24-oj minuti utakmice Bakir Hota se upisao u strijelce za 4:0. Gol nade za ekipu Orahov Brijeg ZAMM MC postigao je kapiten Edin Mujezinović u 36-oj minuti, ali je bilo nedovoljno za preokret. Na kraju je Sajmir slavio zasluženo rezultatom 4:1.
U susretu za treće mjesto ekipa Djeca šehida je bila bolja od Hotonja i slavili pobjedu rezultatom 4:0. Svi pogoci postignuti su u drugom poluvremenu. Mrežu je načeo Sanin Hastor u 28-oj minuti, tri minute kasnije je isti igrač povisio na 2:0. Odličnu partiju na ovogodišnjem turniru krunisao je novim pogotkom Hastor za 3:0. U finišu utakmice još je pogodio Dario Slamnik za konačnih 4:0.
Najbolji strijelac turnira bio je Sanin Hastor iz ekipe Djeca šehida koji je postigao 6 pogodaka. Za najboljeg igrača proglašen je Dino Avdić iz MNK Sajmir Tihovići, dok je najbolji golman iz iste ekipe bio Adis Zulčić.
Tradicionalni malonogometni turnir „Vogošća 2021“ igra se već 23 godine u povodu dana reintegracije Općine Vogošća. Ove godine turnir je zbog pandemije koronavirusa organizovan u nešto drugačijem sistemu. Učestvovalo je 16 ekipa, a utakmice su se održavale bez pristustva publike kako bi se ispoštovale epidemiloške mjere. Organizatori su bilo JOB Unija veterana Općine Vogošća i Općina Vogošća.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana