Na vrh

NA POMOLU RJEŠENJE VODOSNABDIJEVANJA ZA KRIVOGLAVCE I SVRAKE

Stanovnici naselja Krivoglavci i Svraka godinama se suočavaju sa problemom neriješenog vodosnabdjevanja na ovom području. Iako Općina Vogošća već duži period kod KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo insistira na rješavanju ovog problema i nudi tehnička rješenja nisu nailazili na spremnost nadležnog preduzeća da se pitanje vodosnabdjevanja na ovom području zaista i riješi.U cilju konačnog rješenja ovog problema u Općini Vogošća je upriličen susret između predstavnika Općine Vogošća, KJKP “ViK”-a, te predstavnika firme “ES HYDROTECHNICS” Sarajevo koji su izradili Idejno rješenje snabdijevanja vodom naselja Krivoglavci i Svrake (iznad kote 520 m n.m) i naselja Gradina 2.

Sastanak koji je danas održan je samo još jedan korak u nizu koji je Općinski načelnik napravio ka rješavanju problema vodosnabdijevanja sa kojima se suočavaju građani Krivoglavaca  i Svraka.

Prema riječima načelnika Smajića, riječ je o projektu koji je nastavak aktivnosti na rješavanju pitanja vodosnabdjevanja pomenutih naselja. Nakon zamjene azbestno- cementnog cjevovoda u planu je izgradnja rezervoara kapaciteta 400 m3 vode kojim će se voda za piće distribuirati prema domaćinstvima.

Direktor firme „ES HYDROTECHNICS“ Emin Gološ je naglasio da će se projekat realizovati u fazama. Planirana je ugradnja potisnog cjevovoda, pumpne stanice i rezerovara. Nakon toga biće ugrađen interni distributivni cjevovod. U realizaciji ovog projekta podršku će pružiti i KJKP „Vodovod i kanalizacija“,jer je cilj da što više vogošćanskih naselja bude snabdjeveno vodom iz gradskog sistema. Početak radova se očekuje nakon što se odobri glavni projekat i obezbijede neophodna finansijska sredstva koja se očekuju od viših nivoa vlasti.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana