Na vrh

NA ROSULJAMA DO KRAJA GODINE AMBULANTA PORODIČNE MEDICINE

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, odnosno Vlada i Skupština Kantona Sarajevo su dali podršku projektu otvaranja ambulante u naselju Rosulje. Izvršena je kupovina poslovnih prostorija površine cca 300 kvadratnih metara. Radi se o prostoru koji će bitno rasteretiti centralni objekat Doma zdravlja Vogošća.

Stanovništvo Rosulja, područja koje je u konstantnoj izgradnji novih stambenih jedinica dobiće za svoje potrebe, kako kaže direktorica Doma zdravlja Vogošća dr. Enisa Ahmić,  prostor u skladu sa normama i standardima koje zahtijeva prostor ambulante porodične medicine.

„Ambulanta Rosulje sastojat će se od dvoetažnog poslovnog prostora koji će povezivati pored stepeništa i lift čiji je prostor prilagođen ležećim pacijentima, a gdje će biti smješteni timovi porodične medicine, stomatološki timovi, laboratorija, odjeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije sa svim neophodnim prostorijama za rad. Čak su i toaleti prema standardima prilagođeni pacijentima a vodilo se i računa da isti imaju i osobe sa invaliditetom. Nakon što budu završeni vanjski radovi, za desetak dana trebali bi početi radovi na unutrašnjem uređenju prostora“ kazala je direktorica Ahmić te dodala da bi, ukoliko svi radovi budu završeni u rokovima, do kraja godine ovaj objekat bio na raspolaganju stanovništvu ovog područja.

Svakako da će otvaranjem ambulante u Rosuljama svoje zdravstvene usluge na ovom mjestu moći ostvariti i stanovnici Blagovca i Tihovića jer će im ovaj moderni objekat biti bliži od centralnog. A koliko je i sam centralni objekat Doma zdravlja Vogošća operećen pokazuju podaci da je u prvih šest mjeseci tekuće godine zabilježeno 105.659 posjeta, a s tim je pruženo 391.383 usluga pacijentima čijih je zdravstvenih kartona 29.000.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana