Na vrh

NA ZIMSKOM PRVENSTVU BILE SU USPJEŠNE MLADE ČLANICE GABELJIĆ TENISKE AKADEMIJE

Gabeljić teniska akademija zabilježila je odlične rezultate na Zimskom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine „Sarajevo Open 2022“. U konkurenciji preko 20 djevojčica u kategoriji do 10 godina Hena Ovčina osvojila je prvo mjesto u glavnom turniru. Ona je slavila u pet mečeva da bi ostvarila svoj cilja. Jedna od najmlađih članica Akademije Naida Delić na utješnom turniru također je bila prva. Organizator prvenstva bio je Teniski savez BiH, a mečevi su se igrali na terenima Koševo, odnosno na Lavu u zatvorenom prostoru.

Na ovom Zimskom prvenstvu nastupile su i takmičarke do 14 godina. Zara Ovčina i Dalia Džido nažalost nisu se uspjele plasirati u završnicu, ali su odigrale odlično i pokazale svoj kvalitet. I ovo takmičenje bilo je prilika da se djeca druže, da se stvore nova prijateljstva, kako između djece, tako i klubova. GTA broji 40 članova. Da se vrijedno radi pokazali su i rezultati sa ovogodišnjeg Zimskog prvenstva.

Teniski savez BiH svake godine u januaru organizuje državna prvenstva. Ovim takmičenjem otvorena je teniska sezona iz kalendara Teniskog saveza za 2022.godinu. Ono što članove Gabeljić akademije očekuje u narednom periodu jesu Zimska prvenstva u nešto starijim kategorijama.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana