Na vrh

Nabavljene “pametne” table za vogošćanske mektebe

Općina Vogošća, u skladu sa svojom Strategijom razvoja, podržava i projekte vjerskih zajednica. U okviru te podrške podržan je i projekat opremanja mekteba vogošćanskih džamija savremenim učilima. U prvoj fazi ovog projekta Općina Vogošća je obezbijedila šest „pametnih“ tabli u vrijednosti od 40.000,00 KM.

Table su podijeljene imamima danas u Adil-begovoj džamiji na Kobiljoj Glavi. Ova savremena nastavna pomagala dobili su džemati Ugorsko, Hotonj, Kobilja Glava, Orahov Brijeg, Vogošća i Semizovac, što je u skladu sa zahtjevom koji je pristigao iz Medžlisa islamske zajednice Sarajevo. Ostali džemati će ovakve table dobiti u drugoj fazi ovog projekta.

Govoreći danas na podjeli ovih učila Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da je ovaj projekat prvi rezultat novog partnerskog pristupa saradnji sa vjerskim zajednicama. Govorio je i o ostalim projektima planiranim za 2020.godinu te naglasio da će tokom godine biti još podrške i Islamskoj zajednici kao i drugim vjerskim zajednicama u Vogošći.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana