Na vrh

Načelnik Smajić obišao radove na utopljavanju zgrade OŠ “Mirsad Prnjavorac”

Danas je Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i Sabihom Salčin direktoricom OŠ “Mirsad Prnjavorac” obišao pomenutu školu gdje radnici firme “Sela” izvode radove na utopljavanju zgrade. Pored postavljanja termo fasade, radovi se izvode  na zamjeni stare stolarije i zamjeni krovne konstrukcije i krova. Prema riječima direktorice Salčin “OŠ “Mirsad Prnjavorac” je jedna od sedam javnih ustanova u Kantonu Sarajevo koje su prošle na projektu “Zeleni ekonomski razvoj”, koji podrazumjeva utopljavanje zgrade, zamjenu stolarije kao i zamjenu krova i krovne konstrukcije. Ovim projektom će biti znatno smanjen utrošak toplotne i električne energije”. Vrijednost projekta je oko 250 000 KM, a sredstva su obezbjedili UNDP i Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo.

Tokom obilaska načelnik Smajić nije krio zadovoljstvo do sada urađenim “Izuzetno sam sretan jer je sve ono što je našoj djeci i školi bitno i na šta smo godinama aplicirali, konačno u fazi implementacije. Do početka nove školske godine pored realizacije ovog projekta biće realizovan i projekat vanjskog uređenja muzičke škole koja je u sklopu ove škole. Svi ovi projekti znače puno ne samo našoj djeci i nastavnom osoblju vec i roditeljima, jer će naša djeca imati još boje uslove za postizanje još boljih rezultata” naveo je načelnik Smajić.

Osim ovih radova izvode se radovi i na zamjeni mokrih čvorova na zadnjem spratu školske zgrade, za šta je Federalno ministarstvo  za obrazovanje obezbjedilo sredstva u iznosu od 30 000 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana