Na vrh

Načelnik Smajić posjetio firmu “PRAKTIK” iz Vogošće

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima je 17.februara 2016. godine posjetio firmu „Praktik“ iz Vogošće. Posjeta je upriličena kako bi se razmijenila iskustva i mišljenja u pogledu daljih mogućnosti razvoje privrede na području općine Vogošća i šta, u tom smislu, lokalna zajednice može učiniti kako bi pospješila taj razvoj.
Pogotovo kada su u pitanju firme koje već bilježe značajan rast po svim segmentima, koje su proizvodno i izvozno orijentirane i u kojima raste broj zaposlenih. Firma „Praktik“ je izrazito uspješna po svim pomenutim parametrima. Kada su svoje proizvodne pogone prebacili u Vogošću 2009.godine startovali su sa 12 zaposlenih, a danas već imaju 71-og uposlenika i proizvodne linije koje su, gotovo u potpunosti, namijenjen izvozu na tržište Zapadne Evrope.
Vlasnik i direktor firme gospodin Muhamed Žero izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se lokalna vlast interesuje za rad privrednika i probleme sa kojima se susreću i iskoristio je priliku da Općinskog načelnika na licu mjesta upozna sa procesom njihove proizvodnje. Takođe je iskazao potrebu za daljnjim širenjem proizvodnih kapaciteta i zapošljavanjem novih kadorva i u tom smislu je zatražio pomoć od lokalne zajednice.
Sa svoje strane Načelnik Smajić je istakao zadovoljstvo što u Vogošći može da bude svjedok tako svijetlih primjera uspjeha u realnom sektoru. Takođe je iznio i namjeru da u skoro vrijeme Općina Vogošća nađe konkretne načine, a u okviru svojih nadležnosti, da podrži privrednike poput „Praktika“. Naglasio je da se moraju iznaći načini da ta podrška bude pravilno usmjerena upravo prema onima koji stvaraju novu vrijednost, koji povećavaju broj zaposlenih i koji se orjentiraju ka izvozu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana