Na vrh

Načelnik Smajić primio Harisa Fazlića koji će učestvovati na međunarodnm takmičenju u triatlonu

Već treću godinu za redom Pula će biti domaćin međunarodnoj triatlon utrci Ironman, najmasovnijoj svjetskoj utrci takvog tipa. Među 2000 učesnika triatlona, našu općinu, kao i državu, predstavljat će vogošćanski sportista Haris Fazlić. To je bio povod na načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima primi Haris Fazlića.

Prema riječima učesnika takmičenja Harisa Fazlića triatlon se sastoji od tri discipline: plivanje – 1 km i 900 m, biziklizam – 90 km i trčanje – 21,1 km. Ove tri discipline učesnici triatlona moraju završiti za 8 sati i 30 minuta.

Općina Vogošća, na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem, kao i nebrojeno puta do sada, nastoji pomoći razvoju sporta u našoj lokalnoj zajednici, a samim tim i podsticati mlade ljude da se bave sportom.

„Našem Fazli želim puno sreće i uspjeha na ovom teškom takmičenju, hvala mu što predstavlja našu lokalnu zajednicu i državu Bosnu i Hercegovinu, želim mu da se sa ovog prestižnog takmičenja vrati sa titulom Ironman-a, jer on zaslužuje da bude u društvu tih ljudi“ istakao je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana