Na vrh

Načelnik Smajić sa dobitnicima najvećih ratnih priznanja

Povodom 9.maja Dana Zlatnih ljiljana članovi Udruženja građana “Dobitnici najvećih ratnih priznanja” Vogošća, predstavnici Općine Vogošća te brojne delegacije su na Centralnim spomen obilježjima u Vogošći šehidima i poginulim borcima, civilnim žrtvama rata i ubijenim logorašima polaganjem cvijeća, fatihom i minutom šutnje odali počast svim Vogošćanima koji su dali svoje živote u odbrani Vogošće i Bosne i Hercegovine.

Udruženja građana “Dobitnici najvećih ratnih priznanja” Vogošća broji 45 članova, 12 živih dobitnika priznanja “Zlatni ljiljan”, 18 poginulih nosilaca ovog riznanja,1 umrli, kao i 6 živih dobitnika priznanja “Zlatna policijska značka”, 4 poginula dobitnika ovog priznanja i 4 dobitnika priznanja “Srebrni štit”.
Obilježavanje Dana Zlatnih ljiljana je nastavljeno u velikoj sali Općine Vogošća uz druženje sa Općinskim načelnikom Smajić Edinom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Piknjač Esadom, nakon čega su članovima udruženja uručene novčane hedije. Tokom druženja su evocirane uspomene iz vremena agresije na Bosnu i Hercegovinu i na vrijeme sudbonosnih bitaka za njenu opstojnost i državotvornost.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana