Na vrh

Nadzor utvrdio visok kvalitet usluga u Općini Vogošća

U Općini Vogošća uspješno je proveden nadzorni audit sistema upravljanja kvalitetom standarda ISO 9001:2015. Ovo je potvrdio vodeći nadzorni auditora certifikacijske kuće Bureau Veritas Nijaz Alispahić nakon uvida u sve  poslovne procese koji se odvijaju u općinskim službama.  Konstatovao je da je u Općini Vogošća sistem usklađen sa zahtjevima međunarodnog standarda ISO 9001:2015 i svi procesi odvijaju se u skladu sa zakonom.

Gospodin Alispahić je konstatovao da su neki procesi dodatno unaprijeđeni u odnosu na prošlogodišnju kontrolu, te da je siguran kako će Općina Vogošća moći odgovoriti i novim, višim međunarodnim standardima. Dodao je da uvijek ima i prostora za napredovanje te podstakao rukovodioce službi da ohrabre uposlenike da predlažu rješenja koja bi mogla unaprijediti podstojeće procedure.

Predstavnica za kvalitet Općine Vogošća Melisa Kršo istakla je zadovoljstvo činjenicom da je eksterni audit potvrdio da se u Općini Vogošća radi u skladu sa zakonima i međunarodnim standardima, te podsjetila kako je Općina Vogošća još 2006.godine shvatila neophodnost certificiranja kako bi poboljšala svoj rad i usavršila proces pružanja usluga garađanima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana