Na vrh

Nastavak dobre saradnje između Općina Vogošća i Centar Sarajevo

Općina Centar je u svom ovogodišnjem budžetu obezbjedila sredstva u iznosu od 20.000 KM za sanaciju klizišta na području Mjesne zajednice Svrake u općini Vogošća. Potpisivanje ugovora o realizaciji pomenutog projekta upriličeno je u Općini Vogošća, u ime Općine Vogošća dokument je potpisao načelnik Edin Smajić. dok je u ime Općine Centar ugovor potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić.
Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar je kazao da potpisivanje ugovora predstavlja nastavak odlične saradnje koju imaju ove dvije susjedne općine “Općina Centar je prepoznala značaj pomaganja drugim općinama za realizaciju projekata ovakve vrste. Stoga nam je zadovoljstvo da smo nastavili ovu saradnju, tokom koje smo također uložili značajna materijalna sredstva u sanaciju klizišta na području ove općine u naselju Podgaj nakon velikih padavina i pojave klizišta u maju 2014. godine. Namjeravamo i dalje nastaviti našu saradnju na obostrano zadovoljstvo, objasnio je Bećirević.
Pomenuta sredstva u iznosu od 20.000 KM će biti izdvojena sa budžetskog koda „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, kojim raspolaže Služba civilne zaštite Općine Centar Sarajevo.
„To je jedna pozitivna priča i ova sredstva ćemo iskoristiti za sanaciju klizišta u naselju Svrake IV, za šta pripremamo projektnu dokumentaciju i očekujemo da ćemo sa realizacijom ovog projekta krenuti na proljeće naredne godine Do sada smo uspjeli sanirati klizišta u Mjesnoj zajednici Svrake na lokacijama Meholjići, Mehtefčić, Svrake i Podgaj i imamo još dva klizišta na području ove mjesne zajednice koje planiramo sanirati. Planovi su da naredne godine okončamo sanaciju osam klizišta na području naše općine,“, kazao je tom prilikom pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Vogošća Nermin Hajro.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana