Na vrh

Nastavak Izgradnje fekalne kanalizacije u naselju Tihovići, MZ Blagovac

Firma “TB Inženjering” iz Breze je počela sa izvođenjem radova treće faze izrade fekalne kanalizacije u naseljima Tihovići i Grab. To je bio povod na Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i sa predstavnicima Savjeta MZ Blagovac, obiđe lokaciju gdje se izvode radovi. “Radovi na realizaciji glavnog projketa koji započeli su 2012. godine kada  je završena sanacija klizišta iznad šehidskog mezarja Tihovići na lokalnom putu prema naselju Grab i dio fekalne kanalizacije za naselje Tihovići. Ove dvije faze su koštale oko 370 000 KM. Uz podršku Kantonalne uprave CZ i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo krenuli smo u realizaciju ove treće faze koja podrazumjeva nastavak izgradnje fekalne kanalizacije i laguna za prikupljanje otpadnih voda  – osoka. Nakon završetka ove faze, počeće radovi na tzv “nultoj fazi” na izradi fekalne kanalizacije u dužini od 900 m u krugu fabrike “PRETIS” čime će biti završen projekat sanacije klizišta i fekalne kanalizacije Tihovići.” rekao je načelnik Smajić.

Prema riječima predsjednika Savjeta MZ Blagovac, Hadžić Nihada radi se o jednom od najzahtjevnijih i najvećih projekata za ova naselja kojim je obuhvaćeno 121 domaćinstvo. Građani su veoma zadovolji što će biti trajno riješeni sa kanalizacionom mrežom, jer je to bio jedan od problema ovog lokaliteta.

Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 600 000 KM, a sredstva su obezbjedili Općina Vogošća, Kantonalna uprava Civilne zaštite i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem rodova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajeva. Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti gotovi za 20 dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana