Na vrh

NASTAVAK RADOVA NA IZGRADNJI KIŠNE I FEKALNE KANALIZACIJE U NASELJU GORNJA JOŠANICA I

U naselju Gornja Jošanica I, MZ Vogošća II u toku je V faza izvođenja radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije sa zaštitom trupa kanalizacije u Jošaničkoj rijeci. Danas su predstavnici Općine Vogošća obišli lokaciju gdje radnici firme “TERMOBETON” iz  Breze izvode radove.

“Projekta je započet 2015. godine i radi se u fazama. Vrijednost kompletnog projekta je 879.510,73 KM. Do sada su urađene IV faze i utrošeno je 467.710,49 KM. Peta faza podrazumjeva izgradnju 479 metara fekalne kanalizacije i 201 metar oborinske kanalizacije po predviđenim dionicama. Sredstva u iznosu od 175.000 KM obezbjedili su Fond za zaštitu okoliša i Općina Vogošća” rekao je Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika Službe za komunale, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove.

Pored ovog projekta radi se i projekat uređenja riječniog korita odnosno izgradnja obaloutvrda u dužini od oko 200 metara.

Sead Bradic, podpredsjednik Savjeta MZ Vogošća II, se zahvalio Općini Vogošća što je ovaj projekat prepoznala kao prioritetan jer ovo naselje nikada nije imalo regulisanu odvodnju fekalne i kišne kanalaizacije. “Ralizacijom ovog projekta kao i uređenja riječnog korita biće rješeni naši dugogodišnji problemi” istakao je Bradić.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i KJKP “ViK” Sarajevo. Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti završeni za 60 dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana