Na vrh

NASTAVAK RADOVA NA IZGRADNJI SEPARATNE KANALIZACIJE U NASELJU HOTONJ IV

Danas su predstavnici Općine Vogošća obišli lokaciju gdje radnici firme “Hidrom” iz  Vogošće izvode radove na izgradnji separate kanalizacije u naselju Hotonj IV.

“Radi se o izgradnji separate kanalizacije u dužini od 175 m koju ovo naselje nije imalo. Vrijednost projekta je oko 120.000 KM, sredstva je obezbjedila Općina Vogošća putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo iz vodnih naknada” rekao je Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika Službe za komunale, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove.

Ekrem Šečerović direktor firme “Hidrom” je rekao da su prilikom izvođenja radova imali manjih problema zbog ranije postavljenih cijevi od strane građana, što je usporavalo radove. Također je dodao da bi radovi  trebali biti završeni za 60 dana.

Džafer Musić stanovnik naselja Hotonji IV se zahvalio lokalnoj zajednici što je uvrstila ovaj projekat kao prioritet jer kako kaže imali su velikih problema kada je odvodnja kanalizacije bila u pitanju, realizacijom ovog projekta biće rješeni njihovi dugogodišnji problemi.

Mesdžid Hasković, predsjednik Savjeta MZ Hotonj, je istakao da je ovaj projekta veoma važan jer će građanima ovog naselja popraviti kvalitet življenja.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana