Na vrh

NASTAVLJA SE IZGRADNJA SEPARATNE KANALIZACIJE U NASELJU ROSULJE

Radnici firme “Hidrom” iz Vogošće izvode radove na izgradnji fekalne i kišne kanalizacione mreže u naselju Rosulje. Općina Vogošća je uradila Glavni projekat separatnog kanalizacionog sistema čija je vrijednost više od tri miliona KM. Za ovu godinu obezbjeđena su sredstva u iznosu od 600.000 KM.  Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima danas je obišao radove.

“Primarno je da se izgradi glavni cjevovod u naselju Rosulje. U prvoj fazi je postavljeno 676 metara cijevi profila 300 mm sa 32 reviziona okna a druga faza podrazumjeva postavljanje 270 metara cijevi sa 28 revizionih okana” istakao je načelnik Smajić.

“Pandemija koronavirusa uzrokovala je kašnjenje u realizaciji projekta jer je dobavljač cijevi iz Rumunije obustavio proizvodnju na određeno vrijeme”, rekao nam je Omer Puriš poslovođa firme “Hidrom” i istakao zahvalnost i građanima i Općini Vogošća na razumijevanju.

Sredstva su obezbjedili Federalno ministarstvo finansija, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Nakon završetka radova na glavnom cjevovodu, naredne godine će biti nastavljena izgradnja po krakovima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana