Na vrh

Nastavlja se saradnja između Općine Vogošća i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo

Danas su u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo predstavnici Općine Vogošća održali sastanak sa direktoricom Zavoda za javno zdravstvo KS Snježanom Balta i saradnicima. Na sastanku se razgovaralo o ispravnosti vode na vogošćanskim lokalnim vodovodima i koracima koji se trebaju poduzeti kako bi krajnji korosnici lokalnih vodovoda imali higijenski ispravnu vodu.
Dr. Zlatan Hamza iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo je rekao da je terenska ekipa Zavoda za javno zdravstvo obišla 11 lokalnih vodovoda na području općine Vogošća na kojima je utvrdila higijensko-epidemiološko stanje. “Ovom prilikom apelujem na građane i Odbore za gazdovanje lokalnim vodovodima da vode računa o lokalnim vodovodima jer je to u njihovom interesu jer su oni krajnji korisnici. Kao dobar primjer kako jedan lokalni vodovod treba da izgleda i kako Odbor za gazdovanje vodi računa i brine o tehničkoj ispravnosti vode, navodim lokalni vodovod Donja Vogošća” istakao je dr. Zlatan.
Zamjenik načelnika Fetah Kadrić se zahvalio direktorici Balta i saradnicima na izdvojenom vremenu i urađenom monitoringu na 11 lokalnih vodovoda na području općine Vogošća.
U narednom periodu Općina Vogošća će uz saradnju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo poduzeti aktivnosti na edukaciji stanovništva koje koristi vodu iz lokalnih vodovoda, o značaju održavanja istih.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana