Na vrh

Nastavljena rekonstrukcija ulice Merzuka Feriza

Danas su počeli radovi na asfaltiranju saobraćajnice u sklopu druge faze rekonstrukcije ulice Merzuka Feriza. Asfaltira se preostalih 130 metara saobraćajnice koji nisu rekonstruisani u sklopu prve faze. Radovi podrazumjevaju uklanjanje oštećenog asfalta, sanaciju postojećih i izgradnju novih slivnika za oborinske vode, zamjenu podtla, ugradnju tampona, ivičnjaka i asfaltiranje. Saobraćajnica se sastoji od dvije kolovozne trake i trake za podužno parkiranje ukupne širine 7,6 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,6 metara.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 207.260,83 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koja je i zaključila ugovor sa izvođačem radova. Izvođač radova je firma “AME” d.o.o. Breza. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove su danas obišli općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač. Općinski načelnik Smajić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se radovi u ovoj ulici privode kraju. Podsjetio je da se svi infrastrukturni radovi realizuju u skladu sa dinamikom obezbjeđivanja sredstava, te u najpovoljnijim vremenskim uslovima kako bi se obezbijedio kvalitet i trajnost izvedenih radova.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana