Na vrh

Nastavljena saradnja Općina Vogošća i Centar Sarajevo

Danas je u Općini Vogošća, načelnik Smajić sa saradnicima održao radni sastanak sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Ajnadžić Nedžadom i Resić Mustafom, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića. Na sastanku je bilo riječi o vrlo značajnim projektima koji se tiču ove dvije općine. Jedan od projekata je sanacija i rekonstrukcija vodovodne mreže u ul. Kenana Brkanića, koji je u završnoj fazi. Vrijednost radova je preko 500 000 KM, a Općina Centar je ovaj projekat finasirala sa 130 000 KM.

Prema riječima načelnika Smajića razgovori su vođeni i o problemu rješavanja kanalizacione mreže na području mjesnih zajednica Kobilja Glava i Šip – Betanija. Dogovoreno je da se za narednu godinu u općinskim budžetima planiraju sredstva kako bi bio rješen ovaj problem koji je od velikog značaja za obadvije lokane zajednice.

Na kraju sastanaka načelnik Smajić se u ime građana općine Vogošća i u svoje lično ime zahvalio delegaciji Općine Centar na dosadašnjoj podršci i saradnji i istakao da će ova saradnja trajati i u narednom periodu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana