Na vrh

Nastavljeno asfaltiranje ulice Ljubina

Danas su počeli radovi na asfaltiranju dijela saobraćajnice u ulici Ljubina. Asfaltira se oko 330 metara  ove saobraćajnice. Radovi podrazumjevaju uklanjanje postojećeg sloja asfalta lomljenjem, zamjenu lošeg materijala podtla, ugradnju tampona, tretman oborinskih voda, izradu nasipa i nevezanog tamponskog sloja i asfaltiranje. Saobraćajnica je prosječne širine 3,5 metara. Debljina nosivo-habajućeg sloja asfalta je 7 centimetara.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 83.628,91 KM, a finansiraju se sredstvima  Budžeta Općine Vogošća. Izvođač radova je firma “AME” d.o.o. Breza. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je danas obišao općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima. Općinski načelnik Smajić podsjetio je u izjavi za RTV Vogošća kako su ovi radovi započeti još krajem prošla građevinske sezone i da se iskoristio početak ove sezone da se odmah nastavi sa njima. Još jednom je javnosti uputio poruku da prioritet jeste zaštita od pandemije, ali da će se nastaviti i sa infrastrukturnim projektima uz maksimalno poštivanje mjera zaštite.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana