Na vrh

NASTAVLJENO POTPISIVANJE UGOVORA O SUFINANSIRANJU SA SPORTSKIM KLUBOVIMA

Ugovore o sufinasiranju projekata iz budžeta Općine Vogošća potpisali su još i Atletski klub Vogošća, kojem će u 2016. godini biti obezbijeđeno 3 000 KM ,a koja će biti iskorištena za trenažni  i takmičarski proces u ovom klubu. Tokom razgovara sa Amelom Prnjavorac, trenericom načelnik Općine Edin Smajić je kazao kako je prepoznat njihov entuzijazam i trud te da će Općina pokrenuti aktivnosti na izgradnji atletske staze što će vogošćanskim atletičarima pružiti  optimalne uslove za rad i bolje rezultate.

Ugovor o finasiranju projekata potpisan je i sa Malonogometnim klubom Vogošća, kojem će u ovoj godini biti doznačeno 3 500 KM budžetskih sredstava. Osim novčane pomoći, članovima MNK Vogošća na inicijativu općinskog načelnika na raspolaganje će se staviti i kapaciteti  KSC, gdje će moci besplatno obavljati treninge.

Sa 1500 KM, Općina Vogošća će podržati rad Judo Kluba Champion u 2016. godini. Sredstva će dobro doći za odlaske na takmičenja, kazao je tom prilikom Samir Paćo, pomoćni trener u tom klubu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana