Na vrh

Ni korona ne zaustavlja razvoj

Ni stanje prirodne nesreće u Vogošći nije zaustavilo razvoj ove općine. Sa prvim lijepim danima koji su omogućili intenzivnije građevinske radove otvorila su se brojna infrastrukturna gradilišta. Već smo obavještavali javnost o projektima asfaltiranja puta prema planinarskom domu “Motka” i završnog dijela ulice Meriza Ferzuka. U pitanju su projekti vrijedni ukupno oko 330.000,00 KM (prvi 123.000,00 KM drugi 207.260,83 KM). Na oba ova puta već je postavljen i habajući sloj asfalta.

Okončanje radova na putu prema planinarskom domu „Motka“ omogućilo je otvaranje i novog gradilišta u ulici Gornja Jošanica I. U pitanju je krak šumskog puta u dužini od oko 70 metara. Realizacijom ovog kraka biće okončani radovi na asfaltiranju ovog puta u ukupnoj dužini od 280 metara. Radovi podrazumjevaju uz asfaltiranje i uređenje kosina, ugradnju ivičnjaka, tretman oborinskih voda i izrada podrigolske drenaže.

Prosječna širina saobraćajnice je 3 metra, a nosivo habajući sloj asfalta je debljine 7 centimetara.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za ovu fazu iznosi21.069,05 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.

Izvođač radova je firma “BUCOMERC” d.o.o. Kiseljak.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 20 dana

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana