Na vrh

Nogometaši FK “UNIS” iz Vogošće pobjednici turnira u malom nogometu

U organizaciji Nogometnog kluba „Ozren“ iz Semizovca održan je  turnir u malom nogometu u selekciji pjetlići  2007./2008. godište. Prema riječima Senada Alića, trenera ove selekcije na turniru je učestvovalo osam ekipa i to: NK „OZREN“ , Š.F. VALTER“, F.K. „ILIJAŠ“, F.K. „UNIS“, F.K. „JUVE“,  MNK „VOGOŠĆA“ Š.K. „BIJELI ANĐELI“  i F.K. „IGMAN“. Utakmice su se igrale dva puta po 15 minuta.

Turnir su podržali Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo culture i sporta i Općina Vogošća.  Pobjednici turnira su FK” UNIS” Vogošća, drugoplasirani je FK “JUVE”, dok je treće mjesto pripalo FK “IGMAN” Ilidža.

Turnir je svečano otvorio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, ističući da se na ovakvim takmičenjima bruse iskustva i znanja u kojima će najuspješniji i najuporniji u dogledno vrijeme kao ambasadori sporta reprezentovati Bosnu i Hercegovinu u evropskim i svjetskim klubovima i na evropskim i svjetskim takmičenjima. Također se zahvalio upravi NK „OZREN“-a na organizaciji i svima koji su podržali ovaj turnir.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana