Na vrh

Nova utakmica “Nove žene”

U okviru projekta „Podsticaj rodnoj jednakosti kroz promociju ženskog fudbala“ djevojke tima „Nova Žena“ odigrale su svoju treću utakmicu. Igrale su protiv KMN Vogošća i izgubile rezultatom 1:4.
„Mi od jačeg spola učimo igrati fudbal a oni od nas kako treba da izgleda rodna ravnopravnost u praksi“ rekla je tim povodom voditeljica projekta Daliborka Nikolić i pojasnila da ravnopravnost spolova mora biti jasno vidljiva u praksi onako kako je vidljiva na utakmicama tima „Nova Žena“. „Naše djevojke sada imaju i svoju grupu navijača a to je nekolicina dječaka iz FK „Unis“, koji se ne stide strastveno i javno navijati za svoje drugarice, nemaju problem da zaigraju u našim redovima kada nemamo golmana, i pružaju nam punu podršku kad god treba, kao i mi njima“ istakla je Nikolić.
U saradnji sa Općinom Vogošća, podrška timu „Nova Žena“ pružena je kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).


Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana