Na vrh

NOVE NAREDBE FEDERALNOG ŠTABA CZ: USPOSTAVLJA SE JAVNI PRIJEVOZ, DOZVOLJAVA SE RAD BAŠTI I PRIVATNIH STOMATOLOŠKIH ORDINACIJA

Na današnjoj vanrednoj sjednici Federalnog štaba Civilne zaštite dozvoljen je rad javnog linijskog i vanlinijskog prijevoza putnika u cestovnom i željezničkom prevozu na području Federacije BiH uz posebne epidemiološke mjere. Donijeta je i naredba kojom se dozvoljava pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz ove naredbe zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila. Današnjom naredbom FŠCZ dozvoljava se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području FBiH uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

Federalni štab CZ je zaključkom zadužio kantonalne štabove civilne zaštite da, u saradnji sa kantonalnim ministarstvima obrazovanja i kantonalnim ministarstvima zdravstva, razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola uz poštivanje epidemioloških mjera. Federalni štab CZ naredio je Federalnoj upravi CZ da izvrši raspodjelu zaštitne medicinske opreme i sredstava iz donacija Vlade Republike Austrije i Vlade Republike Turske kantonalnim štabovima civilne zaštite na području FBiH.

/preuzeto sa fucz.gov.ba/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana