Na vrh

NOVIM SEZONSKIM CVIJEĆEM UREĐENE BROJNE ZELENE POVRŠINE U VOGOŠĆI

Akciju sadnje sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća, koja se realizuje već desetak dana, KJKP “Park”  privodi kraju. Novo cvjetno ruho dobile zelene površine u Vogošći. Zelenu površinu u Vogošći u ulici Igmanska, između glavne saobraćajnice i novoizgrađenog objekta u kojem je smještena PU krase novi nasadi žive ograde. Novo dekorativno ruho osim što će estetski doprinijeti izgledu ovog centralnog dijela Vogošće, služit će i kao svojevrsna zaštita same rekonstruisane zelene površine koja je do ljeta ove godine bila uništena, travnjak ugažen i koju su pješaci koristili kao prečicu između ulica Igmanska i Jošanička.

Osim žive ograde, izvršena je i dopunska sadnja, odnosno zamjena uništenih sadnica ukrasnog grmlja, a u Parku penzionera, blizu ove lokacije, zasađeno je i novo stablo jasena.

Radnici preduzeća”Park” uredili su i zasadili novo cvijeće u Jošaničkoj ulici, na trgu ispred zgrade KSC-a. Ova cvjetna gredica zasađena je sa gotovo četiri hiljade novih cvjetova viole. Sezonsko cvijeće zasađeno je i u žardinjere i postojeće gredice ispred zgrade Općine Vogošća..

Sadnja novih sadnica realizirana je u okviru projekta uređenja manjih, zelenih površina koji finansira Općina Vogošća, a izvođač radova je preduzeća „Park“. Inače sadnja sezonskog cvijeća u Vogošća dio je velike akcije koju preduzeće “Park” realizuje na svim površinama u Kantonu Sarajevo na kojima ima nadležnost održavanja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana