Na vrh

Obavijest o redovnoj analizi vode na lokalnom vodovodu „Paljevo“

Općina Vogošća i u 2021. godini sklopila je Ugovor sa J.U. „Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“ za vršenje analize vode na 6 većih lokalnih vodovoda koji se nalaze na području općine Vogošća.

U sklopu redovnih mjesečnih analiza higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima, krajem mjeseca februara Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda „Paljevo“ koji se nalazi u MZ Svrake

Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u poslijepodnevnim satima dana 02.03.2021. godine Općini Vogošća stigla je obavijest o zdravstvenoj ispravnosti vode sa pomenutog lokalnog vodovoda.

Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode. Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i ista nije za piće.

Dana 02.03.2021. godine obavješten je Odbor za upravljanje lokalnim vodovodom Paljevo kako bi se voda zatvorila za upotrebu i kako bi se poduzele neophodne radnje u cilju dobivanja sanitarno-higijenski ispravne vode.

Obzirom da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da istu ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koja će biti dostavljena od strane Zavoda za javno zdravstvo KS.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana