Na vrh

Obavijest o rezultatima ponovljene analizi vode na lokalnom vodovodu „Tihovići“ MZ Blagovac i „7 Vrela“ MZ Svrake

Dana 10.09.2018. godine Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, nakon redovne analize vode na lokalnim vodovodima, Općini Vogošća  dostavio je nalaz o mikrobiološkom ispitivanju vode. Rezultati analize pokazali su da voda nije sanitarno-higijenski ispravna za bilo koji vid upotrebe na lokalnim vodovodima „Tihovići“ i „7 Vrela“.

Odbori za upravljanje lokalnim vodovodima „Tihovići“ i „7 Vrela“ poduzeli su sve neophodne radnje da bi se voda dovela u sanitarno-higijenski ispravno stanje. Dana 13.09.2018. godine od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uzeti su uzorci vode za ponovljenu mikrobiološku analizu vode za predmetne lokalne vodovode. Rezultati analize Općini Vogošća putem telefax-a stigli su 18.09.2018. godine.

Na osnovu rezultata ponovljene analize ispitani uzorak vode na lokalnom vodovodu „7 Vrela“  ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ( „Službeni glasnik BiH“ br.40/10, 30/12, 62/17) i voda se može koristiti za svakodnevnu upotrebu.

Za lokalni vodovod „Tihovići“ u MZ Blagovac, rezultati su pokazali da ispitani uzorak vode i dalje NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ( „Službeni glasnik BiH“ br.40/10, 30/12, 62/17). Na osnovu takvih rezultata voda do daljnjeg nije za piće i tehničku upotrebu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana